Sempeak Logo
Încărcare...
Close
Search Engine Optimization (SEO)

SEO (Search Engine Optimization)

Optimizarea SEO are ca scop principal îmbunătățirea vizibilității unui website și, implicit creșterea în mod organic a numărului de vizitatori prin motorul de căutare.


Acest lucru este posibil prin optimizarea site-urilor conform criteriilor motoarelor de căutare. Se efectuează o analiză optimizare pentru motoare de căutare completă luând în considerare criteriile tuturor motoarelor de căutare principale, optimizând în același timp aspectul general și conținutul site-ului.

Gratis
Koçtaş
Enterprise
yataş
Btc Türk
Arată-le pe toate
Ce este SEO?

Ce este SEO?

SEO poate fi definit ca ansamblul de activități desfășurate pentru îmbunătățirea performanței unui site în motoarele de căutare.

Motoarele de căutare sunt cele mai folosite pentru căutarea informațiilor și produselor pe internet, reprezentând cea mai mare sursă de vizitatori și clienți pentru site-uri.

Statisticile arată clar că majoritatea clienților care ajung să viziteze un site provin de pe prima pagină a rezultatelor motoarelor de căutare, făcând ca SEO să fie de o importanță semnificativă pentru toate brandurile, și continuă sa devină din ce in ce mai valoros odată cu digitalizarea tot mai accentuată a acestora.

Obiectivul SEO este să atingă cel mai mare număr de vizitatori potențiali în traficul de căutare prin cuvinte cheie relevante, asigurându-se că site-ul se clasifică în primele poziții în motoarele de căutare pentru acele cuvinte cheie.

În acest context, SEO își propune să facă site-urile compatibile cu toate aspectele motoarelor de căutare și să ofere vizitatorilor o platformă web care se poate accesa mai ușor și mai rapid.

Având în vedere aceste aspecte, SEO contribuie la o înțelegere mai bună a site-urilor, la facilitarea utilizării acestora și astfel oferă cu usurință vizitatorului exact ceea ce caută.

Consultanța SEO

Consultanța SEO

Multe companii, firme de comerț electronic, bloguri sau proprietari de site-uri web folosesc SEO sau angajează profesioniști în acest scop.

Dacă vindeți un produs sau un serviciu, SEO este o unealtă esențială pentru dumneavoastră.

Folosind strategia de optimizare potrivită, puteți livra produsul sau serviciul dumneavoastră potențialilor clienți mai rapid și mai precis. În plus, chiar dacă aveți un site web non-comercial, puteți mări numărul de utilizatori, puteți crește notorietatea companiei și valoarea brandului prin intermediul unui serviciu profesional SEO.

În general, studiile de SEO sunt împărțite în SEO on-site și SEO off-site.

SEO on-site include îmbunătățirea elementelor direct pe site-ul dvs. web, cum ar fi designul și software-ul, precum și conținutul deja existent pe site.

SEO off-site este o strategie pentru îmbunătățirea calității site-ului dvs. prin creșterea numărului de vizitatori prin diverse surse, cum ar fi linkuri, elemente vizuale, rețele sociale, forumuri și bloguri. În primul rând, site-ul pe care doriți să efectuați lucrări de SEO este examinat prin diverse instrumente profesionale și se elaborează un raport SEO detaliat. Acest raport este apoi analizat pe baza unui număr de criterii, iar modificările, îmbunătățirile și ajustările necesare vor fi făcute pe site-ul dvs. (SEO on site) și în afara site-ului (SEO off-site). Toate aceste acțiuni se bazează pe cuvintele sau frazele care doriți să apară în clasamentul rezultatelor căutării . Deoarece aceleași acțiuni sunt făcute pe site-ul dvs., roboții motorului de căutare încep să indexeze site-ul dvs. mai des, afișând mai mult din conținut în rezultatele căutării. În timp, site-ul dvs. se va clasa în topul grupurilor de cuvinte și/sau fraze relevante.

On-Page SEO

On-Page SEO, de asemenea, cunoscut sub numele de 'site intern SEO' sau 'page intern SEO', reprezintă totalitatea eforturilor menite să optimizeze site-ul dvs., atât pentru utilizatori, cât și pentru roboții motoarelor de căutare, pentru a îmbunătăți clasamentul în motoarele de căutare. On-Page SEO este diferit de Off-Page SEO, care optimizează semnalele care apar în afara site-ului (de exemplu, backlink-uri).

On-Page SEO este esențial pentru a ajuta roboții motoarelor de căutare să recunoască și să înțeleagă conținutul site-ului dvs.

Practicile SEO on-Page pot fi enumerate după cum urmează:

Title Tag
Meta Descrierea
Etichete de titlu
Optimizarea Imaginii și Etichete de Text Alternativ
Conținut
Analiza cuvântelor cheie
Optimizarea link-urilor Interne & Structura URL

Prin implementarea strategiilor SEO On-Page, puteți crește vizibilitatea site-ului (vizibilitatea SEO) și traficul.

Optimizări Tehnice

La Sempeak, începem prin examinarea stadiului actual al site-ului dvs. și analizarea întregii structuri tehnice. Studiul acoperă în principal evaluarea poziției paginilor produselor și serviciilor dvs. în motorul de căutare. În urma acestei analize, se creează o hartă pentru implementarea elementelor tehnice de SEO . Analiza oferă informații bazate pe date pentru a construi fundația strategiilor de SEO on-site și off-site.

Printre componentele tehnice de SEO, există multe elemente diferite, de la sistemul de infrastructură utilizat în instalarea site-ului, textul de pe pagini, până la elementele vizuale și modulele sistemului. După această analiză, este măsurată valoarea site-ului în ceea ce privește motoarele de căutare. Se creează o hartă a site-ului. Se determină cuvintele cheie. Compatibilitatea SEO a textului și imaginilor este, de asemenea, revizuită.

Optimizări De Conținut

Toate instrumentele profesionale care ajută la planificarea îmbunătățirilor de SEO pe site sunt definite ca instrumente de optimizare a conținutului. Aceste instrumente includ diferite caracteristici;

Sugestii de subiecte pentru conținutul site-ului, sugestii de cuvinte cheie, analiza textelor, analizele căutărilor utilizatorilor, densitatea de căutare a vizitatorilor, analizele căutărilor regionale. Toate eforturile de optimizare duc la un crearea unui conținut SEO mai precis, partajare mai precisă și mai multă interacțiune. Pe scurt, ajută la crearea unui conținut clar și orientat spre obiectiv. Importanța conținutului în SEO este un fapt incontestabil iar optimizarea lui este, de asemenea, un element esențial al SEO-ului. Pregătirea conținutului conform articolelor tehnice listate pentru SEO de către redactorii de conținut pe platformele potrivite la momentul potrivit, este la fel de importantă ca și analiza SEO. Prin conținut calificat și conform SEO, puteți comercializa produsele și serviciile pe care le dețineți într-un mod profesional și orientat către utilizator.

Off-Page SEO

Strategiile de lucru SEO off page, care fac parte din elementele tehnice de SEO, ar trebui să fie efectuate cu aceeași atenție și profesionalism. După analizarea categoriilor principale și a domeniilor de îmbunătățire pe site, sunt necesare linkuri diferite, valoroase și de calitate care să trimită către site. Impactul principal al SEO non-site este sistemul de referință, cunoscut și sub numele de servicii promoționale.

Puteți achiziționa trimiteri către site-ul dvs. prin strategia de lucru SEO off-site, însă este crucială efectuarea unei analize detaliate pentru site-ul pe care intenționați să-l achiziționați, pentru a vă asigura că achiziționați pagini de calitate și cu trafic mare, care sunt direct legate de afacerea și domeniul dvs. Toate lucrările efectuate în acest proces ar trebui executate în conformitate cu standardele SEO. Este important să se evite publicarea de conținut duplicat, texte lipsite de sens sau texte și partajări care nu pot fi identificate.

01

Stabilirea Publicului Tintă

Analiza Cuvintelor Cheie: Se realizează o analiză corespunzătoare a cuvintelor cheie în funcție de domeniul de activitate, pe baza cuvintelor cu volume mari de căutare. Conținutul site-ului web este optimizat pentru a include cuvintele cheie specifice, și URL-urile sunt actualizate.

Analiza Concurenței: Prin examinarea concurenților din domeniu, se poate obține o creștere a traficului organic într-un anumit interval de timp, prin creșterea numărului de cuvinte cheie din categoria termeni și fraze țintă.

Analiza Sectorială: Rata competitivă a sectorului este examinată în conformitate cu analiza mediului concurențial și îmbunătățirile sunt determinate în consecință.

Tools
02

Atragerea Utilizatorilor

Optimizarea Conținutului: Conținutul prietenos pentru vizitatori, potrivit pentru publicul țintă și care conține cuvinte cheie cu volume mari de căutare poate fi definit ca fiind conținut adecvat SEO.

Compatibilitatea Cu Dispozitivele Mobile: Site-urile web compatibile cu dispozitivele mobile sunt clasate mai sus în comparație cu cele non-mobile. Prin urmare, site-ul dvs. trebuie să fie optimizat pentru experiența de utilizare pe telefoane și tablete.

Experiența Utilizatorului: Interacțiunile pe site sunt optimizate pentru a îmbunătăți experiența de utilizare.

Tools
03

Măsurarea Comportamentului

Verificări Regulate: Este posibil ca îmbunătățirile să fie corupte din cauza problemelor de software sau a actualizărilor. Prin urmare, progresul este verificat continuu.

Controlul Datelor: Datele precum paginile de destinație, cele mai vizitate pagini, creșterea traficului organic și creșterea numărului de utilizatori sunt examinate în timp pentru a permite efectuarea unor comparații lunare, anuale și sezoniere.

Analiza Comportamentului Utilizatorilor: Comportamentul utilizatorului pe site oferă indicii cu privire la optimizări. Ne asigurăm că optimizările sunt realizate în conformitate cu analiza comportamentului utilizatorului.

04

Tranformări

Ce impact are traficul organic asupra vânzărilor?

Ca parte a unui plan de marketing complet, creșterea traficului organic mărește potențialul de vânzări, deoarece site-urile clasate pe primele poziții în rezultatele căutării permit mai multor clienți să cunoască, să aibă încredere și să interacționeze cu brandul dvs.

Acest lucru accelerează transformarea digitală a brandului dvs. prin promovarea și evidențierea produselor și serviciilor pe care utilizatorul dvs. se concentrează.

SEO reprezintă cumulul de acțiuni și activități utilizate pentru a îmbunătăți poziția site-ului dvs. în rezultatele motorului de căutare. Obiectivul optimizării SEO este de a face ca site-ul dvs. să fie mai ușor de găsit în motoarele de căutare, ceea ce îmbunătățește poziția sa în pagina de rezultate din motoarele de căutare (SERP).
SEO reprezintă prescurtarea pentru "Search Engine Optimization" sau, în limba română, "Optimizare pentru Motoarele de Căutare.
Un site web optimizat SEO iese în evidență față de alte site-uri, crescându-i vizibilitatea în rezultatele căutării și, în consecință, traficul. Serviciile SEO sunt preferate de proprietarii de site-uri web, deoarece oferă o soluție mai naturală și mai durabilă.
Una dintre întrebările frecvente ale utilizatorilor care compară serviciile de SEO și SEM este "De ce ar trebui să obțin servicii de SEO?". Comparativ cu campaniile publicitare, efectele serviciilor SEO sunt vizibile pe termen mult mai lung. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că SEO este mai puțin important. Prin intermediul unei campanii complete de SEO, puteți să vă poziționați în topul celor mai căutate interogări din industria dvs., pe termen lung, fără cheltuieli de publicitate, și de asemenea, puteți interacționa cu publicul țintă la fiecare punct de contact posibil prin canale precum marketingul de conținut. Având în vedere toate aceste aspecte, puteți chiar să vedeți SEO ca o investiție în brandul dvs.
Traficul organic se referă la vizitatorii care accesează site-ul dvs web în mod natural din rezultatele motoarelor de căutare, fără taxe de publicitate sau sponsorizare.
SEO reprezintă totalitatea eforturilor pentru a vă poziționa site-ul în topul paginii de rezultate a motorului de căutare. Serviciul de SEO oferit de Sempeak include o gamă largă de elemente, de la analiza concurenților la analiza industriei, de la optimizarea SEO pe site la optimizarea tehnică.
Prețurile pentru serviciile de SEO variază în funcție de diferiți factori. Principalii factori determinanți ai prețurilor SEO sunt nevoile proiectului, starea tehnică a site-ului, dimensiunea, obiectivele și tarifele de consultanță precum și tarifele orare necesare pentru a satisface toate acestea.
Consultanța SEO este un serviciu care ar trebui să fie solicitat în mod regulat. Diferite strategii SEO ar trebui dezvoltate în timp, în funcție de concurenți și de structura site-ului dvs.
Nici o persoană sau agenție nu poate garanta poziționarea în rezultatele organice de căutare ale Google.
Instrumentele SEO utilizate de Sempeak sunt direct legate de cerințele serviciilor de SEO pe care le oferim. Aplicațiile acestor instrumente pot fi împărțite în patru categorii principale: analiza concurenților și a industriei, optimizarea tehnică, optimizarea conținutului și raportarea. Printre instrumentele SEO folosite frecvent se numără ScreamingFrog, Ahrefs, Semrush, SimilarWeb, Oncrawl, Deepcrawl, AWR, JetOctopus, Keyword Tools IO, Sempeak Tools etc.
SEO este realizat în două moduri principale: On Page (intern pe site) și Off Page (extern pe site). SEO On Page implică optimizarea tuturor paginilor unui site web pentru a le face utile atât pentru motoarele de căutare, cât și pentru utilizatori. SEO Off Page include activități precum referințe, activități pe rețelele de socializare și recomandări care cresc vizibilitatea site-ului tău atât pentru utilizatori, cât și pentru roboți.
Poți deveni expert în SEO acumulând cunoștințe și experiență, precum și prin diverse programe de formare și certificare. A fi informat despre marketingul digital, la curent cu lumea software-ului, curiozitatea, abilitățile de Webmaster, orientarea către cercetare și deschiderea către învățare sunt factori care îmbunătățesc competența experților în SEO.
Consultanța SEO este o practică care vizează optimizarea site-urilor conform regulilor motorului de căutare pentru a-și îmbunătăți vizibilitatea, clasamentul și performanța. Scopul principal al consultanței SEO este de a clasifica URL-urile relevante în topul SERP (pagina de rezultate a motorului de căutare) pentru interogările efectuate de publicul țintă.
Rolul consultanților SEO este destul de amplu. Deși variază de la proiect la proiect (în funcție de cerințele proiectului și detaliile contractuale), responsabilitățile lor variază de la elaborarea strategiilor de conținut și optimizarea tehnică la activitățile externe de SEO și analiza concurențială.
Scopul este de a îmbunătăți poziționarea în motoarele de căutare, de a crește vizibilitatea și de a amplifica relevanța vizitatorilor site-ului. Dacă vizitatorii au un nivel mai ridicat de interes și implicare, probabilitatea tranzacțiilor și a conversiilor pe site crește.
Pentru a scrie conținut compatibil cu SEO, trebuie mai întâi să se realizeze o analiză a cuvintelor cheie și să se determine lungimea adecvată a conținutului. Ulterior, conținutul ar trebui să fie creat în jurul subiectelor care oferă informații utile utilizatorului. Conținutul de înaltă calitate, original, cu plus valoare este considerat cel mai bun atât pentru SEO, cât și pentru utilizatori.
SEO tehnic se referă la toate optimizările care permit motoarelor de căutare să descopere, să scaneze și să indexeze pagini. Acestea includ compatibilitatea cu dispozitivele mobile, viteza site-ului, bugetul de explorare, marcarea datelor structurate, directivele robots.txt și altele.
SEO On-Page se referă la optimizarea site-urilor conform instrucțiunilor stabilite de motoarele de căutare, având în vedere atât experiența utilizatorilor, cât și a roboților motoarelor de căutare în optimizările SEO interne ale site-ului.
Activitățile și recomandările din social media cresc vizibilitatea site-ului atât pentru utilizatori, cât și pentru roboți. În ceea ce privește optimizarea SEO Off-Page (Extern site-ului), aceasta ajută atât utilizatorii, cât și roboții motoarelor de căutare să interpreteze mai bine pagina relevantă.
Obiceiurile și comportamentul utilizatorilor au fost întotdeauna luate în considerare de motoarele de căutare atunci când se evaluează o pagină. După multe actualizări de-a lungul timpului, "User Experience" a devenit un concept important și un criteriu de clasificare oficial. Timpul pe care utilizatorii îl petrec pe un site web, deși acesta depinde de calitatea conținutului, produsului sau serviciului oferit, este, de asemenea, influențat în mod direct de experiența de navigare pe site. Aici intervine designul UX. Utilizatorii ar trebui să poată achiziționa produsul dorit cu un singur clic, să găsească conținutul pe care îl caută fără efort și chiar să vadă recomandări pentru conținutul pe care ar dori să-l citească după ce consumă conținutul actual. Dacă un utilizator nu poate adăuga produsul dorit în coș sau nu reușește să descopere un link către categoria căutată, este probabil să se întoarcă la SERP cu doar un singur clic. În concluzie, indiferent cât de completă este strategia ta de SEO, succesul este puțin probabil daca nu se ia în considerare experiența utilizatorului.
SEO are ca scop o bună poziționare a site-ului web precum și atragerea de trafic organic din rezultatele cautării. În schimb, SEM (Marketingul prin Motorul de Căutare) vizează atât căutările organice, cât și cele plătite. Prin urmare, SEM este un concept mai cuprinzător în comparație cu SEO. SEO și PPC (Pay-per-click) pot fi considerate subcategorii ale SEM.
Contactați-ne
Contactați-Ne
✓ Valabil